Selecteer een pagina

mediatraining

Tips and tricks
by professionals

Mediatraining

“Beste meester en klasgenoten, mijn spreekbeurt gaat over de labrador.” Als je erover nadenkt zijn spreekbeurten in de klas een soort van TED talks avant la lettre. Sinds je eerste spreekbeurt heb je waarschijnlijk meer te vertellen dan alleen iets over de labrador. Je ervaring, kennis en expertise is beduidend geëvolueerd, maar misschien je manier van vertellen niet. Misschien verschuil je jezelf al eens graag achter een spreekgestoelte, volle slides of statistieken. Dat is vast goed bedoeld, maar gedragswetenschappers weten dat dat eindigt in een knikkebollend publiek dat amper iets onthoudt van wat je zegt. Hoe kwalitatief de inhoud van je boodschap ook is, een publiek onthoudt niet de statistieken, maar wel de verhalen. Tot 13 keer beter. En dan hebben we het nog niet gehad over het spreken voor een camera in een bijna lege studio.

Tijd om de tips van de meester over je spreekbeurt te updaten met tips uit 30 jaar gedragswetenschappelijk onderzoek. Storytelling is goed, maar met onze onderbouwde sprekerstechnieken gaan we nog een serieuze stap verder. Onze coaches, scenarioschrijvers en gedragswetenschappers helpen je om jouw boodschap op de best mogelijk manier te verpakken zodat ze niet alleen inspirerend en motiverend is voor je publiek, maar ook de kans op gedragsverandering verhoogt. Je hoeft trouwens ook niet meer onhandig voor de camera te staan. Onze doorwinterde media-professionals geven je graag hun geheimen prijs.

Charismatisch spreken: it’s all about the melody.

Heb je al een keer Smells Like Teen Spirit van Nirvana meegezongen? Het is een van de meest populaire liedjes van de laatste decennia. Het staat steeds in de top 5 van beste liedjes ooit. Misschien zing je het steevast mee als je het op de radio hoort, in je wagen of onder de douche. Maar ken je de tekst van het liedje eigenlijk wel? Ook al is het nummer waanzinnig populair, het is tegelijkertijd ook een van de meest verkeerd gezongen liedjes. Mensen kennen de tekst van het liedje eigenlijk niet. Dat komt omdat de melodie voor ons belangrijker is dan de inhoud. En dat is niet alleen zo voor muziek, maar voor elke boodschap die we proberen over te brengen aan andere menen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de verpakking van een boodschap 3 keer meer impact heeft dan de inhoud ervan. Maw het is niet omdat je kwalitatieve inhoud, expertise of een goed idee hebt, dat dit zichzelf verkoopt. Nee, de manier waarop je het brengt bepaalt in grote mate de impact ervan op een publiek. Het komt er op aan om jouw boodschap zo goed mogelijk op te bouwen, te verpakken en om zo sterk mogelijk te staan in je verkoopproces, presentatie of pitch.

Maar er is goed nieuws, charisma kan aangeleerd worden. Er zijn 12 onderbouwde technieken waarvan aangetoond is dat je ze kan trainen en dat ze jouw boodschap op een beduidend meer charismatische manier overbrengen. Wanneer je de technieken gebruikt, wordt je niet alleen meer charismatisch bestempeld door je publiek, maar heb je ook meer impact op het gedrag van je publiek. Dit is vooral zinvol voor mensen die hun expertise willen delen, een verandering of transformatie willen doorvoeren of hun ideeën will gelanceerd krijgen.

Presentatoren

Op een mooi dienblad zien hapjes er nu eenmaal lekkerder uit. Dat geldt ook voor online beleving: een goede presentator/trice (of moderator) maakt een écht verschil om de perfecte setting te creëren waarin je jouw je verhaal kan delen en laten beleven met je publiek. We hebben een blik absolute toppers om u bij te staan zodat uw verhaal nog meer gesmaakt wordt.

Referenties

oa. Febelfin, Forty Two congrestival, Rijksmuseum Amsterdam, Febelfin-Academy, Te Lui en Niet Bekend Genoeg (Neveneffecten tournee).

Adres

OneZero
Voogdijstraat 29
3500 Hasselt

Contact

hello@onezero.be
+32(0) 11 22 16 48

social media